Mottura nucleo (lamella) csere

A Mottura cég az elsők között volt, akik először megpróbálkoztak azzal, hogy a zárszerkezet belsejét cserélhető kivitellel oldják meg. Ez annyit jelent, hogy nem a zárdobozban vannak felfüggesztve a lamellák, hanem az úgynevezett lamella-köteg (nucleo) kivételével/cseréjével megváltoztatható a zár kulcsnyitása.

Ezt a lamella köteget általában két darab csavar tartja, melynek kicserélésekor nem kell szétszedni az ajtót, hanem a zárat-, illetve ajtót díszítő címkét kell csupán szétcsavarozni és az alatta lévő szerelőnyíláson ki lehet fordítani a zárszerkezetből a lamellasort. Némelyik ajtógyártó azonban sajnos úgy készíti el az ajtót, hogy hiába tudja a zár ezt a funkciót, a szerelőnyílás nincs ott, így a kétperces munkából egy órás munka lesz. Ki kell szedni ilyenkor elölről a zártestet, leszerelni a fel- és lemenő rudakat és utána lehet csak kicserélni a nucleot. Sajnos az ajtógyártónak ebben az esetben fogalma sincs a trezorzár működéséről. Mottura zárszerviz cégünk várja hívását munkanapokon, munkaidőben! Rövid határidőn belül, ügyeleti jelleggel, Budapest összes kerületében biztosítjuk a szerviz-szolgáltatást. Álló- és fekvő kivitelű lamellák cseréjét raktárkészletről biztosítjuk, a cserét szakszerűen, korrekt áron elvégezzük!

Hogy mikor is kell lamellaköteget cserélni? Pl. kulcselvesztéskor, új lakásba költözéskor, valamint kopott kulcstollak esetében, és ha a biztonságot akarják növelni.

Ezek a lamella kötegek léteznek álló- illetve fekvő kivitelben, valamint jobbos és balos nyitásnak megfelelően. Az álló nucleo két teljes fordulattal tolja ki a zárszerkezet négy állását. A fekvő lamellasor pedig négy félfordulatnál reteszeli a zárat.

Ezen kívül van MyKey kulcsos változat, amely csak fekvő kivitelben létezik. Ennek ismertetőjele a kulcstollnál a tengelyben, kulcsszárban, két darab forgó golyó van. Ez a kivitel nemcsak az ügyfél kulcsmásolási védelmét biztosítja, hanem a kulcs-szárban elhelyezett mozgó golyók nehezebbé teszik a zár manipulációs nyitását, így sokkal biztonságosabb maga a zárszerkezet. Ennek költsége magasabb, mint a hagyományos lamellakötegé, és a kulcsmásolása is csak olyan kulcsmásolóknál lehetséges, ahol a forgalmazó adott le ilyen típusú nyerskulcsot. Itt is van bal- és jobb oldali profilvágás.

Honnan tudjuk, hogy cserélhető a nukeló (lamellaköteg)?

A válasz erre, hogy sehonnan. Még fotó alapján sem lehet beazonosítani, hogy az ajtógyártó cég melyik fajta Mottura trezorzárat rakta bele az ajtóba. Ez csak a helyszínen derül ki, miután a zárszerelő kollégánk leszedte a címke-garnitúrát, vagy szükség esetén a belső faburkolatot. Budapesten nagyon sok Mottura zárral ellátott bejárati ajtó van szerelve, mind cégeknél, mind magánszemélyeknél, társasházaknál. Létezik sok lakóparki projekt is, ahol szintén Mottura zárak lettek beszerelve. Mindegyiknél csak a helyszínen derül ki, hogy elég-e a lamellaköteg csere, vagy komplett szerkezet cserét kell alkalmazni ahhoz, hogy az ajtózárat más kulcsok működtessék, a régiek pedig nem.

mottura, mottura zár, mottura zárcsere, mottura Budapest, mottura zár Budapest, mottura zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest
mottura, mottura zár, mottura zárcsere, mottura Budapest, mottura zár Budapest, mottura zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest
mottura, mottura zár, mottura zárcsere, mottura Budapest, mottura zár Budapest, mottura zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest

Mottura lamella-csere szakszerűen

Mindegyik Mottura lamella köteghez három darab gyári Mottura kulcs tartozik. Ezeket a gyártó cég valamilyen színű műanyag sapkaborítással látta el, ezzel is komfortosabbá téve a kulcs használatát. Mint minden más kulcsnál, ezeknél a kulcsoknál is fontos, hogy ne dobáljuk őket, ne ejtsük le magasról, mert a kulcs szélen lévő bástyák hamar megsérülhetnek, illetve letörhetnek.

A Mottura lamellasor cseréjénél, a két rögzítő csavart mindig jó erősen meg kell húzni, mert egy fellazult zárközép komoly problémát okozhat az ajtónyitás használatakor.

A nucleo készletekhez tartozó gyári kulcsok többnyire rövidek, 8-9 cm hosszúságúak, de ha az ajtó vastagabb, akkor rendelhető akár 12 cm hosszúságú kulcskészlet is. Ez azonban nem annyira jellemző. A nagyon sokat használt, illetve elhasználódott zárszerkezetben nem ajánlatos, és nem szoktunk mi sem, zárközepet cserélni, mert a zárdobozban lévő elkopott, esetleg letöredező alkatrészek beszorulhatnak a nucleo lamellák közé, ami által megszorul a zárszerkezet és nem nyílik többé az ajtó. Ha azonban a tulajdonos ragaszkodik hozzá, elvégezzük a nucleo cserét, de semmilyen garanciát vállalni nem áll módunkban.

8 – 10 éves zárak esetében, már komplett zárszerkezet cserét szoktunk javasolni. Igaz, hogy ez költségesebb, de jó pár évig megint nem lesz semmilyen gond a zárral. Ilyenkor szokták megkérdezni az emberek, hogy csak 8-10 évet bír? Erre a válaszunk az, hogy egy 50 ezer forintos zár, beszereléssel együtt, napi hatszoros nyitással, szorozva a hetekkel, hónapokkal, évekkel, stb. esetén, már egy elég komoly szám jön ki a használatra. Arról már nem is beszélve, hogy a magyar átlag milyen gyakran cseréli a – hasonló árkategóriájú – mobiltelefont, síkképernyős TV-t, porszívót, stb.

Mottura zárszerelés, lamella-csere, zárszerviz esetén hívja alábbi számainkat:

06-30-265-5531 és 06-70-770-2942

Mikor van szükség lamella cserére?

Általánosságban elmondható, hogy főként kulcselhagyás esetén szokták ügyfeleink a nucleo-csere szolgáltatásunkat igénybe venni. Egy fiatal, jól működő, cserélhető lamellás Mottura zárszerkezet esetében, egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb megoldás a nucleo csere. Azt azért mindig tudatosítjuk az ügyfélben, hogy ilyenkor nem az egész zárszerkezetet cseréljük ki, hanem csak a lamellaköteget! Ezt azért kell hangsúlyozni, mert ha egy lamellaköteg csere után a zárszerkezetben egy alkatrész elszabadul, eltörik, vagy beszorul, és nem engedi a kulccsal való nyitást, arra semmilyen garanciát nem vállalunk, mivel nem az egész testet cseréltük ki, hanem csak egy ún. mozgó alkatrészt a zárszerkezetben. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden lamellaköteg cserekor előfordul egy zármeghibásodás, de egy kopott zár esetében ezzel is számolni kell.

Az ügyfél biztonsága szempontjából, ez a lamella-köteg egy lefóliázott műanyag dobozban érkezik az ügyfélhez a zárszerviz cég által.

A sima, álló- illetve fekvő nucleo cseréjét, cégünk Budapest területén, bruttó 48.000 Ft költségért vállalja. Ebben benne van a munkadíjunk, a vadonatúj nucleo köteg és a hozzá tartozó 3 darab gyári kulcs. Védett profilú kulcs, azaz kódkártyával ellátott, MyKey kulcs esetében, a lamella csere komplett költsége Budapesten, bruttó 58.000 Ft.

A nucleo cseréjekor az elhagyott kulcs már nem fogja működtetni a zárat, így a biztonságérzet megmarad, és az elvesztett kulcsot illetéktelen személy nem fogja tudni használni még akkor sem, ha ismeri a pontos címet.

Amennyiben azonban mégis magával a zárszerkezet működésével van probléma, akkor javasoljuk a komplett Mottura zár cseréjét. Erről bővebben a Zárcsere menüpontban olvashat.

Bármilyen Mottura lamella cserével, nucleo cserével kapcsolatos kérdésére vagy problémájának orvoslására a motturazarcsere.com csapata készséggel áll az Ön rendelkezésére. Az általunk beszerelt zárakra 12 hónapos garanciát biztosítunk!

Gyors kiszállással, profi szakemberekkel állunk minden budapesti és pest megyei ügyfelünk rendelkezésére:

06-30-265-5531 vagy 06-70-770-2942

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, cégünk az árváltoztatás jogát fenntartja! A szerelés végleges árát minden esetben kollégánk pontosítja és adja meg, a telefonos egyeztetés során!

mottura, mottura zár, mottura zárcsere, mottura Budapest, mottura zár Budapest, mottura zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest
mottura, mottura zár, mottura zárcsere, mottura Budapest, mottura zár Budapest, mottura zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest
mottura, mottura zár, mottura zárcsere, mottura Budapest, mottura zár Budapest, mottura zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest