Lakóparki Mottura ajtók

A Mottura biztonsági ajtó felépítése

Munkáink során szinte hetente találkozunk társasházakban, lakóparkokban beépített ún. gyors ajtókkal. A gyors jelzőn azt értjük, hogy Olaszországban, egy szalagsoron készül az ajtó, különböző méretekben, színekben, kivitelben. Innen kerül hazánkba, ahol az építtető szerelteti be őket. Ezekkel az ajtókkal mi is csak a zárcsere alkalmával találkozunk, illetve ajtóbeigazítás, vagy kulcselvesztés miatti zárnyitás esetében. MABISZ minősítéssel vannak ezek az ajtók ellátva. Szerelői szemmel nézve kiválóan szervizelhetők, mert nincsenek benne különféle tuningolások, amit a magyarok nagyon szeretnek. Az ajtóban egy óra alatt el lehet végezni a komplett Mottura zárszerkezet cserét.

Egy igazi, valóban biztonságosnak mondható ajtó szerkezete minden esetben fém. Ilyen az ún. Mottura ajtó is. Az ajtótok és maga az ajtókeret is fémből vagy lemezből készül. A külső rétegelt- vagy furnér burkolat alatt egybefüggő, hajlított, merevlemez szerkezet van kívülről. Belülről pedig tálcás szerkezetű, ami annyit jelent, hogy a bordák között valamilyen szigetelés található és erre van felerősítve lemezburkolatokkal a falap.

Az ajtó három darab zsanérral van az ajtókerethez erősítve, a megfelelő rögzítés érdekében. Ezek a zsanérok úgy vannak felszerelve, hogy viszonylag nagyobb állítási lehetőséggel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy rossz ajtóbeépítés esetén, föl, le, előre és hátra állítható az ajtó. Ezáltal precízebb záródást, jobb szigetelést eredményez, ami a zár élettartamát is meghosszabbítja.

A zártestek esetlegesen támadható pontjai acéllemezzel kerülnek megerősítésre a teljes védelem érdekében, amit egy fúrásvédelmi mangánlappal oldanak meg.

A Mottura ajtó létezik jobbos- és balos változatban, valamint kifelé- és befelé nyíló verzióban. Vannak gomb-kilincs és kilincs-kilincses változatai, az ügyfél igénye szerint. Minden ajtóhoz tartozik egy nagy látószögű hagyományos kitekintő is. A zárszerkezethez tartozhat tollas kulcs és cilinderkulcs is, esetleg a kettő összekombinálva. Ez azonban már magasabb költséget képvisel. Általában a Mottura ajtók esetében, az egyzáras, tollas kulcsos változat a leggyakoribb.

A Mottura zárszerkezet, amitől az ajtó Mottura ajtó

Az ajtó erősségét a fém határozza meg, míg a biztonságáról a zárszerkezet gondoskodik. Ez lehet tollas- vagy cilinderes kivitel. Mind a két variációval heti rendszerességgel találkozunk. Főként társasházakban, nagyobb lakóparkokban, sorházaknál találkozhatunk ilyen verzióval. Az ajtózár díszborítását kívül-belül réz-, króm- vagy matt címer biztosítja, amelyek lehetnek gomb/kilincs vagy kilincs/kilincs verziók.

A kéttollú biztonsági Mottura zár négy rudazatot, illetve a kilincsnyelvet mozgatja, továbbá az ajtó felső élén és alsó harmadában mozgat egy-egy rudazatot. Az alap Mottura ajtó esetében a fel- és lemenő rudazat nincs rákötve a zárszerkezetre és a zárszerkezet nem tanítható, hanem fixlamellás kivitelű. A Mottura kulcs fejére valamilyen színű (zöld, kék, piros, fekete, szürke) műanyag van ráhúzva. A gyári kulcson mindig fel van tüntetve a Mottura logó és felirat.

A Mottura gyáron kívül még három olasz gyártó cég készít Mottura kulcsokat, igaz, hogy ezek már utángyártott kulcsok. Az Erebbi, a Silca és a JMA.

A Mottura zárszerkezetek Magyarországon cilinderes- illetve tollas kulcsos változatban fordulnak elő.

mottura, mottura zár, mottura zárcsere, mottura Budapest, mottura zár Budapest, mottura zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest
mottura, mottura zár, mottura zárcsere, mottura Budapest, mottura zár Budapest, mottura zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest
mottura, mottura zár, mottura zárcsere, mottura Budapest, mottura zár Budapest, mottura zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest

Miért a Mottura biztonsági ajtó?

Ha már lehet választani, akkor mindenképp egy Olaszországban gyártott ajtót javasolnék, ami könnyen szervizelhető. Ezzel szemben egy lepukkant lakatosműhelyben legyártott, össze-vissza tákolt ajtó, pontatlanul beszerelve, szoruló zárszerkezettel ellátva sajnos a nagy magyar valóság. A magyar piacon olyanok is gyártanak ajtót, akiknek nem lenne szabad, de így legalább még több munkánk adódik. Egy Mottura zárral ellátott biztonsági ajtó nem olcsó, 200-300 ezer forintba kerül. Ha ez jól be van építve, akkor minimum 15 évig nem kell egyáltalán hozzányúlni! A minőséget és a szakmunkát meg kell fizetni, ezért csakis olyan ajtót szereltessen, amelyekről minden információ lekövethető.

Maga a biztonsági ajtó, nemcsak a zárszerkezet, illetve a zárszerkezet több irányú mozgása miatt biztonságos és masszív, hanem az ajtóváz és az ajtókeret fémvázának együttes összetétele alkotja meg a teljes biztonságot.

Budapest egyes területein még tűzgátló kivitelben is találkozhatunk a Mottura biztonsági ajtóval, ezeken a helyeken még a hő- és hangszigetelésre is hangsúlyt fektettek.

A gyors Masterdoor által gyártott, Mottura zárszerkezettel ellátott ajtók, mind zárt-, mind nyitott lépcsőházban fellelhetők. Szinterezett fémvázuk egy jó pár évig véd a korróziótól.

A fent említett típusokon kívül többféle biztonsági ajtóval találkoztunk már, melyet Mottura biztonsági zár védett. Láttunk már nagyon jó hazai gyártmányú biztonsági megoldásokat is.

Elképzelhető, hogy akinek Masterdoor ajtaja van, azok nemcsak Mottura zárakkal találkozhatnak benne, hanem Cisa, Securemme vagy Dierre verzióval is.

Mottura ajtózár szerviz

Budapesti Mottura szervizünket munkanapokon hívhatja, reggel 8 és este 20 óra között. Jól felszerelt szervizautóink, profi szakembereink akár egy órán belüli érkezéssel teljes szervizellátást biztosítanak. Budapesten kiszállási díj nélkül dolgozunk, versenyképes áron! Legyen szó Mottura zárcseréről, ajtó- és zárnyitásról, kizáródásról vagy zárszerelésről, mi készen állunk, hiszen nagy tapasztalattal rendelkezünk a Mottura zárak terén. Megyünk, szerelünk, cserélünk, garanciával, szakszerűen!

Cégünket meghívta látogatásra az olasz Masterdoor ajtógyártó cég. Ők gyártják, az  alapoktól a szállításig, a Mottura  biztonsági zárral ellátott ajtókat. Végigmutatták nekünk az összes gyártási fázist, és nagyon komoly benyomást tettek ránk. Tényleg el lehet mondani róluk, hogy ez egy hatalmas gyáregység, akik legalább ezer fővel dolgoznak.

Szerencsére sokféle biztonsági ajtó létezik, amelyek szervizelései során tapasztalatra és tudásunk fejlesztésére tettünk szert.  Bármilyen Mottura biztonsági ajtóról is van szó, számunkra egy a fontos, hogy ügyfeleink mind a zárral, mind pedig a megrendelt szolgáltatásunkkal meg legyenek elégedve, és minél többfelé ajánlják cégünk szolgáltatásait.

A Mottura ajtókkal kisebb és nagyon lakóparkokban találkozhatunk elsősorban, és elmondható, hogy nagyon jó a Mottura cég alkatrész- és szervizellátása. Cégünk a Mottura termékeket, pótalkatrészeket raktárkészletről tudja biztosítani.

Bármilyen Mottura ajtóval kapcsolatos kérdésére vagy problémájának orvosolására a cégünk kollégái készséggel állnak az Ön rendelkezésére. Budapesten, Pest megyében, és az ország egész területén vállalunk Mottura zárcserét, zárnyitást, zárszerelést.

Cégünk folyamatosan lépést tart a biztonsági trezorzárak, zárszerkezetek, zárrendszerek folyamatos fejlődésével, így bátran elmondhatjuk, hogy naprakészek vagyunk, bármilyen zárral kapcsolatos problémáról is van szó. Zárjainkról, árainkról kérjen bővebb felvilágosítást a
06-30-265-5531 és 06-70-770-2942 telefonszámokon!

mottura, mottura zár, mottura zárcsere, mottura Budapest, mottura zár Budapest, mottura zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest
mottura, mottura zár, mottura zárcsere, mottura Budapest, mottura zár Budapest, mottura zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest
mottura, mottura zár, mottura zárcsere, mottura Budapest, mottura zár Budapest, mottura zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest