Az árképzésről, azaz nincs alku!

Mai írásunk az árainkról szól, illetve azoknak az ügyfeleknek a magatartásáról, akik bepróbálkoznak az alkudozással, gondolván, hogy az isztambuli piacon vannak, ahol ez dívik.

Ezt csak azért tartjuk elfogadhatatlank és magyarul szólva pofátlanságnak, mert fix áron dolgozunk, ami fel van tüntetve a weboldalunkon és erről tájékoztatjuk az érdeklődőket telefonon is. Természetesen elfogadjuk, ha valaki az árainkat sokallja, nem kell velünk dolgoztatni, nagyon sok zárszerviz cég van rajtunk kívül.

Viszont nem szívleljük az alkudozást, hiszen áraink kötöttek, ettől eltérni nem áll módunkban és nem is akarunk. Amit ajánlani tudunk, az egy korrekt, szakszerű és helyszíni zárszerviz szolgáltatás, amelyre teljes körű garanciát vállalunk. Munkáinkról minden esetben és kérés nélkül számlát állítunk ki, amely szintén a korrektséget sugallja, még akkor is, ha az ügyfél esetleg nem szeretne áfa-t fizetni.

Áraink gondosan lettek kialakítva, illetve tartalmazzák még a felhasznált anyagköltséget és a mi munkadíjunkat. 350 forintos üzemanyagáraknál és 300-400 forintos óránkénti parkolási díjaknál nem lehet pár ezer forintért elvégezni egy munkát.

A terzorzáras zárcserék esetében kalkulálni kell azzal, hogy ez nem egy zárbetét csere, csak legfeljebb az ügyfél nem tudja ezt. Ez egy komoly szakmai tudást és tapasztalatot igénylő munka, továbbá a Mottura zárakból sem egyfajta van, így ezeket be is kell tudni azonosítani, és lehetőleg nem kétszer visszamenni a helyszínre, és nem napokig húzni a munkálatokat. A Mottura trezorzárcsere időtartama, ajtótól függően, 1-3 óra is lehet, itt is elvetemült ötlet, ha valaki ezt meg akarja úszni 20-30 ezer forintból.

Nagyon sokan a biztonsági ajtó és a trezorzár jelentőségével és biztonsági fokozatával nincsenek tisztában, erről részletesen előző blogunkban olvashattak. Itt csak annyit jegyeznénk meg újra, hogy ezek az ajtók nem összetévesztendők egy műanyag vagy fa bejárati ajtóval, sem pedig a kínai ajtóval. Egy Mottura záras ajtó mai ára közel 300.000 Ft, talán összehasonlításként a többi ajtó áraival, ez önmagáért beszél. Ennek tudatában a zárszerkezet ára sem 20.000 Ft. Erről bárki meg is győződhet, ha betér egy zárboltba és a Mottura trezorzár ára után érdeklődik.

Spórolni kívánó ügyfeleinket tájékoztatjuk, hogy nem jönnek ki olcsóbban, ha saját maguk veszik meg a zárat, mert a kiskereskedelmi haszon azon is rajta van, a zárszerviz cégek pedig ezeket nem kiskereskedőtől vásárolják, így nem kell attól tartani, hogy a bolti árra tesszük rá a hasznunkat. Sőt, velünk jobban jár, mert mi kompletten, szakszerű szereléssel együtt kínáljuk a zárcsere szolgáltatást, amit ha önmagának próbálna beszerelni nem biztos, hogy sikerülne. Egyrészt a szerszámozottság és szaktudás hiányában biztosan nem tudná szakszerűen elvégezni, másrészt a garanciát is elveszíti, mert egy otthon megmókolt biztonsági zárat a zárbolt nem fog garanciába visszavenni.

Elsősorban ezeket a szempontokat érdemes mérlegelni a zárcsere megrendelése előtt. Mi úgy véljük, hogy aki nem ad számlát, az könnyen el is tűnhet, ilyenkor garanciát várni nem nagyon érdemes. Arról már nem is beszélve, hogy nem sokan tudják ezeket a zárakat tökéletesen beszerelni, még a „szakemberek“ közül sem. Vannak, akik órákat töltenek el ezzel, és vagyonokat kérnek el a hozzá nem értő szerelésért. Úgyhogy csak óvatosan!